Museums Vledder

0
499

Het voormalige gemeentehuis van Vledder biedt sinds 1998 onderdak aan het Museum Valse Kunst, met als extra’s de collecties Hedendaagse Glaskunst, Drentse schilderkunst en beeldentuin. Tijdens een bezoek aan het museum krijgt u uitleg over de werkwijze van meestervervalsers als Han van Meegeren en Geert Jan Jansen. Het blijft boeiend te horen hoe iemand ertoe kan komen het werk van anderen te vervalsen. Deskundige rondleiders laten zien hoe werken van Appel, Picasso, Dali, Chagall, Matisse e.a. zijn vervalst, de gebruikte technieken, het verschil tussen kopie en vervalsing en het hele grijze gebied daartussen.

De unieke glaskunst collectie is daarentegen niet vervalst, maar aantrekkelijk door haar schoonheid en verscheidenheid. De collectie richt zich voornamelijk op Europese glaskunst van na 1945 en is naast de valse kunst in een eigen expositieruimte te bezichtigen. De verzameling is geconcentreerd op werk uit Nederland, Frankrijk, Italië, Polen en de Scandinavische landen.

In de vrij toegankelijke bibliotheek staat voor de liefhebbers een uitgebreide kunstboeken collectie, u ziet hier ook de Drentse kunst tentoongesteld. Onder het genot van een drankje kunt u hier gezellig zitten, lezen en al dat moois op uw gemak bekijken. Tenslotte kunt u in de Kadoshop exclusieve glaskunst, een mooi betaalbaar glassierraad of aandenken kopen, met als afsluiting een wandeling door de beeldentuin.

VanGoghBloesems
Botero
rodin (1)
VermeerMeisjeMetDeParel
kunst met een glimlach
BedrijfsnaamMuseums Vledder
AdresBrink 1
Postcode 8381 BE
PlaatsVledder
Telefoon0521-383352
Websitehttp:\\www.museums-vledder.nl
E-mailpostmaster@museums-vledder.nl