De wolf in Nederland

0
5

VLEDDER – 13 JANUARI 2018 Dik van der Meulen, de winnaar van de Jan Wolkers natuurboekenprijs 2017, houdt op zondagmiddag 28 januari 2018 om 14.00 uur een lezing in Miramar Zeemuseum (Vledder) over de wolf in Nederland. Aanmelden kan via lezingen@miramar-zeemuseum.nl. Toegang is 10,- per persoon inclusief koffie/thee. Meer informatie op www.miramar-zeemuseum.nl

Mensen hebben met wolven altijd een paradoxale verhouding gehad. De wolf, kameraad in de oertijd en stamvader van alle honden, ontwikkelde zich na de oudheid tot de duivel in persoon. Eeuwenlang is hij met alle middelen bestreden tot er recent een kentering kwam. De wolf is namelijk sinds kort weer officieel terug in Nederland. Steeds vaker wordt de terugkeer van wolf gezien als de kroon op het moderne natuurbeleid. In zijn voordracht vertelt Dik van der Meulen, schrijver van De kinderen van de nacht. Over wolven en mensen, waarom de wolf ons altijd angst heeft ingeboezemd en wat ons tegelijk in dit roofdier aantrekt.

Dik van der Meulen (1963) schrijft over uiteenlopende onderwerpen. Voor zijn biografie van Multatuli ontving hij in 2003 de AKO Literatuurprijs en voor zijn boek over koning Willem III uit 2013 de Libris Geschiedenisprijs. Daarnaast publiceerde hij boeken over E. du Perron, de Mexicaanse Maya’s en de natuurbeleving in de Lage Landen. Zijn Kinderen van de nacht werd in 2017 met de Jan Wolkers Prijs bekroond.

Dik van der Meulen
AdresVledderweg
PlaatsVledder
Tijd14.00 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here