Dorpsactiviteiten in voormalig Nijestede

0
347

NIJENSLEEK – 14 AUGUSTUS 2017  Sasja Visser, beheerder van het bedrijfsverzamelgebouw aan de Hoofdweg 22 in Nijensleek, en Jenny van Hasselaar en Wieger Visser van Stichting Dorpscentrum Nijensleek e.o. tekenden afgelopen vrijdag een convenant om hun samenwerking te formaliseren. Vanaf 1 september vinden de activiteiten van de plattelandsvrouwen en de ouderensoos plaats in het volledige vernieuwde Nijestede in Nijensleek. Het Dorpscentrum sluit niet uit dat ook andere dorpsactiviteiten in de toekomst hier zullen plaatsvinden.

Na oriënterende gesprekken werd al snel de knoop doorgehakt. ‘We zijn heel blij met de betrokkenheid die Ronald en Sasja tonen richting de dorpsgemeenschap,’ vertelt Jenny. ‘Hun aanbod om gebruik te mogen maken van het pand en de aanwezige voorzieningen is geweldig. Ook de gebruikersgroepen zijn enthousiast over hun nieuwe locatie en kijken ernaar uit om na de zomer hier hun bijeenkomsten te houden. Al voordat Ronald en Sasja het pand kochten waren er geluiden uit Nijensleek of het niet gebruikt kon worden als ontmoetingsplek; het ligt tenslotte mooi centraal in het dorp!’

Sinds de aankoop van restaurant Nijestede in april is er hard gewerkt om het pand om te bouwen tot een aantrekkelijke werklocatie. Het pand fungeert als een bedrijfsverzamelgebouw waar diverse organisaties, die actief zijn op het gebied van scholing, arbeid en coaching, zich kunnen vestigen. ‘We zijn heel blij dat we iets kunnen betekenen voor Nijensleek en dat we het gevoel van je eigen plek te hebben weer wat kunnen teruggeven,’ vertelt Sasja.

Beide partijen hebben alle vertrouwen in een prettige en langdurige samenwerking. Eind september wordt het bedrijfsverzamelgebouw officieel geopend en dan wordt ook de nieuwe naam onthuld. Meer informatie of vragen: Sasja Visser, 06 2651 6383.

Tekenen convenant Dorpscentrum Nijensleek_web