Beleef Autumn Desert Trail

0
5

Beleef het mee op 28 & 29 oktober: hoefgetrappel en gehinnik van honderden paarden over de Kale Duinen tijdens de Autumn Desert Trail 2017! Recreatieschap nodigt u uit dit unieke evenement, georganiseerd door Staatsbosbeheer en Hippisch Drenthe, bij te wonen.

Drenthe trekt jaarlijks duizenden paardentoeristen uit andere provincies, België en uit de grensstreek van Duitsland. Zij komen met een trailer en nemen zo hun eigen paarden mee of ze kiezen voor het huren van een edele viervoeter. Dit kan bij veel paardenbedrijven in Drenthe, die hun gasten begeleiden over de honderden kilometers aan onverharde paden door de natuur. Een van de jaarlijkse hoogtepunten is de Autumn Desert Trail, georganiseerd door Hippisch Drenthe. Aanstaande zaterdag 28 oktober en zondag 29 oktober genieten honderden ruiters van het rijden over de Kale Duinen in het Drents-Friese Wold.

Om deze paardentoeristen en Drentenaren met een eigen paard in één oogopslag kennis te laten maken met de gevarieerde mogelijkheden van paardrijden en mennen in Drenthe is de website www.drenthe.nl/paardrijden gelanceerd. Daarnaast is de brochure ‘Drenthe in stap, draf of galop’ uitgebracht. Op de site en in de brochure staan per regio ruiterroutes op kaart aangegeven, inclusief een gebiedsbeschrijving. De brochure wordt aanstaande zaterdag uitgereikt aan deelnemende ruiters van de Autumn Desert Trail. De brochure is op te vragen via info@recreatieschapdrenthe.nl.

10.30 uur Ontvangst in de Tipitent Staatsbosbeheer midden op de Kale Duinen
10.45 uur Welkomstwoord
10.50 uur Staatsbosbeheer over de Autumn Desert Trail
11.00 uur Recreatieschap Drenthe over Hippisch Toerisme: presentatie brochure ‘Drenthe in stap, draf of galop’ en www.drenthe.nl/paardrijden
11.10 uur Mogelijkheid mee te rijden in terreinauto van Staatsbosbeheer door de Kale Duinen
12.00 uur Einde bijeenkomst

Locatie: vanaf de parkeerplaats Aekingerzand, nabij Canada 1, 8424 SR te Elsloo lopen we naar de Tipi-ontvangsttent. In verband met de catering en het aantal auto’s is het noodzakelijk dat u zich aanmeldt via info@recreatieschapdrenthe.nl.
Graag ontmoeten wij u op zaterdag 28 oktober 2017!

(foto’s: John Bruininck)

 

Autumn Desert Trail 2
AdresKale Duinen / Aekingerzand
PlaatsAppelscha
Tijd10.30 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here