Drentse kunstenaar in Museums Vledder

0
152

Vledder – ‘Verstilde Schoonheid’ heet de expositie die vanaf 1 juli in Museums Vledder te zien is. En dat is precies wat het werk van de Drentse kunstenaar Gerard van de Weerd weet te verbeelden. 

Gerard van de Weerd (1952) woont en werkt in Hoogeveen. Hij is opgeleid aan de Minerva Academie in Groningen. Zijn schilderijen zijn heel uiteenlopend van aard, reikend van poëtische landschappen en modellen in interieurs, tot impressies van veemarkten of schippers en veenarbeiders. De selectie van zijn schilderijen in Vledder zal vooral uit het eerste segment komen. Louter schoonheid op doek.

Voor wie wil kennismaken met Gerard van de Weerd bevelen wij zijn website aan (www.gerardvandeweerd.nl). Daar vindt u ook informatie over de boeken die Van de Weerd heeft gepubliceerd. De expositie ‘Verstilde Schoonheid’ wordt feestelijk geopend door Gerrie (‘Gregorius’) Halman, kasteelheer van Olt Stoutenburght in Blesdijke, op zaterdag 30 juni, om 16 uur.

Van 1 juli t/m 23 september kunt u voor deze expositie terecht in Museums Vledder. Openingstijden vindt u op de website www.museums-vledder.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here