Jubileumconcert Mannenkoor Vledder

0
7

Zaterdag 4 november is het eindelijk zo ver. Het mannenkoor Vledder zal dan in de dorpskerk van Vledder laten horen dat de klank van het koor nog niets aan schoonheid heeft ingeboet. Er wordt een jubileumconcert uitgevoerd in verband met het 25-jarig bestaan ven het koor. Er worden als vanouds enige Russisch-Byzantijnse liederen gezongen, liederen waarmee het koor veel bekendheid heeft gekregen. Ook wordt een gedeelte van een mis van Schubert ten gehore gebracht en tevens drie delen uit de Messa Breve van Gounod. Buiten dit repertoire worden de toehoorders getrakteerd op O Isis und Osiris, het priesterkoor uit die Zauberflote en uit La Forza Del Destino zal de sopraan Natalie Posthumus-Wolthof met begeleiding van het mannenkoor de aria La Virgine Del Angeli zingen. Verder zal het koor enige bekende en minder bekende liederen vertolken. You never walk alone is misschien wel de bekendste. Ties Molenhuis, zowel bekend als pianist en organist zal bij sommige nummers het koor op de piano begeleiden en verleent tevens een bijdrage aan het orgel.

Jan Pranger, de dirigent die sinds begin 2014 het koor begeleidt, studeerde zang en specialiseerde zich in opera en barok. Tot zijn belangrijkste bijvakken behoorden orgel en piano. Een tiental oud-leden heeft zich aangemeld om een à twee liederen mee te zingen. Tevens zal een achttal mannen uit een van de vele koren waar Jan Pranger dirigeert deze avond het mannenkoor komen versterken. Als U zich afvraagt waarom die versterking nodig is, dan is het antwoord gauw Gegeven. Het aantal koorleden is in de loop der jaren behoorlijk teruggelopen. Van de ruim veertig leden die er vroeger waren is nog maar de helft overgebleven. De gemiddelde leeftijd van het koor ligt boven de 70. Er is dringend aanvulling nodig van zowel tenors, baritons als bassen. Op de repetitieavonden die dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur worden gehouden kunnen  liefhebbers zich altijd komen oriënteren. Wie weet zal na het jubileumconcert en na het kort daarop uit te voeren kerstconcert op 9 december, eveneens in de dorpskerk, de belangstelling voor ons koor om ook een partijtje mee te zingen gaan groeien.

Het kerstconcert begint om 13.00 uur en eindigt om 18.00 uur. Maar liefst acht koren laten zich dan horen. Om het jubileum iets extra’s te geven wordt er een jubileumblad uitgegeven. Iedere bezoeker van het concert op 4 november krijgt dit blad aangeboden.

De aanvang van het jubileumconcert is 20.00 uur. De kerk is open om 19.15 uur. De entree bedraagt 10 euro per persoon, inclusief een kopje koffie in de pauze en natuurlijk het jubileumnummer.

De Hoek Vledder Lucien Wink
AdresLesturgeonplein
PlaatsVledder
Tijd20.00 uur (kerk open vanaf 19.15 uur)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here