Otten Infra in Wapse zet deuren open tijdens jubileum

0
53

WAPSE – Een feest voor genodigden en een open huis de dag er na. Henri en Renate Otten van het gelijknamige bedrijf, Otten Infra, in Wapse pakken in het weekend van 8 en 9 februari groot uit. Het bedrijf bestaat 12,5 jaar. En dat mag je volgens Henri en Renate best vieren. In de afgelopen jaren is Otten aan de Bareldsweg in Wapse uitgegroeid tot wat het nu is. Een onderneming waar zo’n honderd mensen werken.

Achter het bedrijf komt een tent waar op vrijdag een feest is voor genodigden. Op zaterdag
houdt Otten ‘Open Huis’. Iedereen die dat wil kan een kijkje komen nemen. De ondernemers zelf zijn er ook om vragen te beantwoorden. “We krijgen wel eens de vraag wat we toch allemaal doen. Dat laten we zien”, zo vertelt Henri. Op het plein staan machines opgesteld. Voor kinderen is er tijdens het ‘Open Huis’ ook van alles te doen. Een springkussen is er, minispeelgoedkranen in de zandbak, er is een zandspeelplaats en er kunnen mooie tekeningen worden gekleurd.

We zijn begonnen in een garage
Henri en Renate Otten begonnen ooit in Vledder. Vanuit een garage. Henri: “Ik zat op de
landbouwschool en zou stage lopen. Maar dat ging niet vanwege de MKZ crisis. Toen kwam
ik bij Doornbos Bestratingen uit. Johan Doornbos was destijds onze buurman. Daar kon ik
wel stage lopen. En dat heb ik gedaan.” Dat beviel zo goed dat hij al snel het idee had om
voor zichzelf te beginnen. Renate werkte op dat moment in de tandzorg. “Je weet totaal niet wat je te wachten staat. Je schrijft je in bij de Kamer van Koophandel. Vervolgens ga je aan het werk. De administratie deed ik naast mijn baan.”

Ze beginnen meteen met drie man aan de klus. Henri houdt niet van stil zitten. “Ik hou van
uitdagingen en grote klussen. Op 22-jarige leeftijd liep ik bij een klant van het erf met een
contract voor een ton. Je bent super trots. Dan lig je ’s avonds in bed en vraagt je af hoe je
dit gaat doen. Dat is gelukt. Later heb ik geïnvesteerd. Van het één komt het ander.”

Inmiddels doet het bedrijf uit Wapse verschillende projecten. Grondwerk en wegenbouw.
Klein en groot. Onder andere in de gemeente Westerveld. Daar hebben ze ondergrondse
afvalcontainers geplaats en het Piet Soerplein in Havelte opnieuw ingericht. In
Wilhelminaoord wordt op dit moment gewerkt aan het herstraten van een deel van de M.A.
van Naamen van Eemneslaan. Maar ook de inrichting van camping Het Noordenveld in
Wapse behoorde tot één van de opdrachten. Fietspaden aanleggen doen ze ook. En bij
verschillende particulieren heeft Otten de bestrating gedaan.

Grote projecten zijn een uitdaging
Otten Infra heeft een snelle groei doorgemaakt. “Gewoon hard werken, mooie opdrachten
aannemen en de juiste mensen om je heen verzamelen.” Een aantal jaren geleden
investeerden ze in de zogenaamde Tiger-Stone. Een machine waarmee je wegen kan
herstraten. Bovenop komen de stenen, stratenmakers staan achterop om ze in het juiste
verband te leggen en ondertussen rijdt de machine door en legt de stenen in de straat. “We wilden voorop lopen in het herstraten. Ik wilde iets unieks hebben. Daarom hebben we in deze machine geïnvesteerd.”

En als een klus wordt aangepakt, dan moet het volgens Henri en Renate ook goed gebeuren. “Afspraak is afspraak, een man een man en een woord een woord. De juiste machines op de juiste plek. Dat is wat een klant wil.” En die klant is op 8 februari uitgenodigd tijdens een bijeenkomst op het bedrijf aan de Bareldsweg in Wapse. “12,5 jaar is een mooie mijlpaal. Dat willen we vieren”, zo zegt Renate. Speciale gast is de kleurrijke ondernemer Hennie van der Most. Van der Most is onder andere eigenaar van pretpark Wunderland Kalkar en Speelstad Oranje. Hij gaat het feest openen met persoonlijke verhalen en anekdotes.

Een dag later is er dus een groots Open Huis. Van 11.00u tot 17.00u kan iedereen een kijkje nemen in Wapse. Op en om het terrein is van alles te doen. Of er nog wensen zijn voor de komende jaren? “Altijd”, volgens Henri. “We gaan gewoon door!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!