‘Trots op Corso Frederiksoord’

0
7

FREDERIKSOORD – 17 november 2017 Afgelopen donderdagavond was de traditionele nabespreking van Corso Frederiksoord 2017 in Ons Dorpshuis te Wilhelminaoord. Naast een terugblik en de prijsuitreiking werden tijdens deze avond de onderwerpen van de verschillende corsogroepen en bestuurswisselingen bekend gemaakt. Johannes van den Bosch vereerde de aanwezige corsoliefhebbers met een bezoek en verzorgde de traditionele loting van de onderwerpen.

Slecht weer met minder publiek, maar toch vielen de resultaten niet tegen. ‘Minder dan gehoopt, maar meer dan verwacht,’ aldus  een tevreden penningmeester Gert Veld. ‘Dankzij een goede kostenbeheersing hebben we toch een goed corsojaar gedraaid en gaat Corso 2017 positief de boeken in.’ Ook voorzitter Ronald Visser kijkt tevreden terug op het corso. ‘De jury was onder de indruk van de creatieve ideeën die waren ontstaan uit het thema ‘Mythen en Sagen’. Een thema dat aanvankelijk wat lastig leek, maar resulteerde in prachtige wagens met veel beweging, spanning en sensatie,’ memoreerde Ronald. ‘Het feestje op de weg wint nog steeds in kwaliteit en de jeugd laat zich steeds meer zien. Dat is de kracht van Corso Frederiksoord: samen iets moois neerzetten en daar trots op zijn!’

Lovende reacties van de jury
Zowel de jury van de wagens als de mozaïeken waren lovend over de kwaliteit: imposante en open wagens, creativiteit bij verlichting en toefen, kleur- en materiaalgebruik, mooi geprikt, mooie details, interactie van de figuranten met het publiek en de ‘kinderlijke vrolijkheid van groep De Moesberg’. Het waren mooie complimenten voor de corsogroepen en mozaïekgroepen. Aansluitend werden de verschillende prijzen uitgereikt.

Meer bezoekers tijdens Flodderfeest
Ook Flodderfeest kijkt terug op een geslaagd corsoweekend met meer bezoekers. Voorzitter van het Flodderfeest Johan Bergsma benadrukte de fijne samenwerking met Corso Frederiksoord. Hij bedankte familie Wiegman, familie De Haan, familie Prikken en Frans de Vries die samen ruim 200 jaar als vrijwilliger betrokken waren. Johan benadrukte de goede samenwerking door een mooi gebaar en alle corsogroepen een envelop met inhoud te geven.

Kolonieondernemers en hoerengedrag
Daarna was de beurt aan Generaal Johannes van den Bosch om de onderwerpen te trekken die binnen het thema ‘Koloniën van Weldadigheid’ passen, de link naar het 200-jarig bestaan van de Maatschappij van Weldadigheid in 2018. Mooie en diverse onderwerpen: gaarkeuken, mandenmakerij, voedselbank, kolonievaart, maar ook hoerderig gedrag en de keerzijde van de medaille. Met 12 corsogroepen belooft ook 2018 een bijzonder corso te worden.

De avond werd afgesloten met informatie over bestuurs- en commissiewisselingen. Ronald was blij om te vertellen dat Joost Ottink – nu jurylid – heeft aangegeven hem op te volgen als voorzitter in 2019. Nieuw jurylid is Mirjam Ramkema, eigenaar van een bloemenwinkel in Donkerbroek en nieuw bloemencommissielid is Thomas Leerink uit Vledder. En met de mooie woorden ‘Ga jullie best doen om het kolonieverhaal goed op de weg te zetten, dan hopen we het bezoekersaantal boven de 5000 te laten uitstijgen,’ sloot Ronald de corsoavond af. Corso Frederiksoord vindt in 2018 plaats in het weekend van 8 en 9 september.

Winnaars Corso Frederiksoord 2017 web

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here