Plasticsoep: de zeedieren hebben er de buik van vol

VLEDDER – 7 JUNI 2020  Afgelopen vrijdag werd in klein gezelschap de expositie ‘Plasticsoep’ in Miramar Zeemuseum geopend. Ook burgemeester Rikus Jager en wethouder Henk Doeven van de Gemeente Westerveld waren hierbij aanwezig. Na een mooie bos bloemen voor één van de trouwe vrijwilligers en een goed gemikte plastic fles ín de afvalbak door de burgemeester werden de genodigden meegenomen voor een korte rondleiding. De expositie is mede dankzij Naturalis en de Plastic Soup Foundation. Meer info www.miramar-zeemuseum.nl.

Aline Joustra ontwierp de bijzondere expositie en verzorgde de rondleiding. Ze nam de genodigden mee langs diverse oorzaken van de wereldwijde vervuiling van zeeën en lichtte de ingrijpende gevolgen voor mens, dier en milieu toe. Ook aan de jongere bezoekers is gedacht; de expositie is kindvriendelijk ingericht en in een aparte zaal zijn diverse activiteiten waar kinderen zelf de gevaren van afval voor zeedieren ervaren. ‘Een mooie, indrukwekkende expositie en meer dan een bezoek waard. Het is belangrijk dat we ons allemaal veel bewuster worden van het overmatig gebruik van plastic.’

In het museum is een vaste looproute gemaakt en bezoekers moeten zich aanmelden. Dat kan door te bellen of te mailen. Meer info www.miramar-zeemuseum.nl.

De Schatkamers van Zuidwest-Drenthe

Miramar Zeemuseum vormt samen met Museum Valse Kunst en het OERmuseum ‘de Schatkamers van Zuidwest-Drenthe’. Door samen te werken en elkaars netwerk, kennis en expertise te delen willen de musea meer bezoekers kennis laten maken met hun collectie. Dankzij subsidie van de gemeente Westerveld en Leader Zuidwest-Drenthe hebben de musea extra mogelijkheden om nieuwe museumactiviteiten te ontwikkelen en meer naamsbekendheid te genereren. De musea leveren een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de regio, voor toeristen én bewoners. www.deschatkamers.nl.