Vlaggen voor drie musea in Westerveld

WESTERVELD – 14 DECEMBER 2020 Begin 2020 kregen Miramar Zeemuseum, Museum Valse Kunst en het OERmuseum, die samenwerken onder de noemer Schatkamers van Zuidwest-Drenthe, goed nieuws: de toekenning van LEADER-subsidie vanuit de provincie Drenthe én een bijdrage vanuit de gemeente Westerveld ten behoeve van marketing en promotie. De subsidie is bedoeld om de bezoekersaantallen te verhogen, enerzijds door de zichtbaarheid en bekendheid van de musea te verbeteren, anderzijds door nieuwe museumactiviteiten. Afgelopen week werden bij de drie musea vlaggenmasten geplaatst.

De vlaggen zijn niet de enige, zichtbare uitingen. In de eerste maanden werd een nieuwe huisstijl en een (online) marketingcampagne ontwikkeld, met onder meer een website, advertenties, folders en redactionele artikelen. Deze campagne was vooral gericht op de toeristen die in en rondom Westerveld verblijven. De sluiting van de musea vanwege de coronacrisis had veel impact, toch trokken de drie musea veel bezoekers, mede dankzij de exposities in hun museum. Helaas zorgt ook de nieuwe lockdown ervoor dat de musea tot 19 januari – dus ook in de kerstvakantie – hun deuren moeten sluiten.

Exposities in 2021
De musea leveren een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de regio, voor toeristen én bewoners. Ieder jaar organiseren de musea een of meerdere exposities. In 2021 besteedt Miramar Zeemuseum aandacht aan de wereldwijde vervuiling van zeeën en oceanen in de expositie ‘Plasticsoep’. Museum Valse Kunst heeft tijdelijke exposities van onder andere Jennifer Koning en Wouter Berns. OERmuseum heeft in de oude kelder van het Schultehuis een expositie ingericht over archeologie. 

Samen én uniek
Miramar Zeemuseum, Museum Valse Kunst en het OERmuseum vormen samen ‘de Schatkamers van Zuidwest-Drenthe’. Door samen te werken en elkaars netwerk, kennis en expertise te delen willen de musea meer bezoekers kennis laten maken met hun collectie. Meer info www.deschatkamers.nl.