BSO aan de kook

NIJENSLEEK – 25 MEI 2021 Half augustus verschijnt het bijzondere boek ‘BSO aan de kook’, een samenwerking tussen Kindcentrum De Bron in Nijensleek en Elly Zuiderveld. Aanleiding voor het boek is een kookworkshop voor de buitenschoolse opvang van de basisschool door chef-kok Bart Gouma. Elly raakte geïnspireerd toen Bart – buren in Vledderveen – vol enthousiasme vertelde over deze workshop. Samen bedachten ze het plan om een kinderboek uit te geven met verhalen, recepten én liedjes.

Bart Gouma was vorig jaar op De Bron om een kookworkshop te geven en vond het een  fantastische ervaring. Voor hem was duidelijk dat hij graag meer uit de workshop wilde halen en er een vervolg aan wilde geven. Al pratende met Elly kwam het idee voor het boek ‘BSO aan de kook’. Maar geheel onverwacht overleed Bart afgelopen februari. Zijn vrouw Gerriët Reinders en Elly sloegen de handen ineen en besloten samen de uitgifte van het boek door te zetten. Het boek vertelt het spannende verhaal over een BSO die een kookworkshop krijgt van de kok van de koning. Naast verhalen staan in het boek tal van recepten, liedjes en mooie tekeningen. De illustraties zijn van Emmi Smid. 

Elly en Rikkert schreven meerdere liedjes die passen bij het boek. Een van de liedjes is ‘BSO de Boei’ die door de kinderen van het Kindcentrum in Nijensleek gezongen wordt. Elly en Gerriët kwamen meerdere keren op school om samen met de kinderen te oefenen. Afgelopen zaterdag was de opnamedag in Vledderveen; in een rasechte studio met veel apparatuur werden alle stemmen apart opgenomen. Een heel bijzondere ervaring voor de acht kinderen. ‘We hadden allemaal een eigen microfoon en een eigen koptelefoon waar we de muziek door heen hoorden’, vertelt een van de zangeressen opgetogen. ‘In het begin waren we zenuwachtig, maar na wat oefenen en proberen, was dat snel verdwenen.’ De leerlingen stonden allemaal vol trots te zingen. Een supermooie ervaring!

Het kinderboek verschijnt half augustus en er komt ook een website. Belangstellenden kunnen het boek al reserveren via het emailadres: elrik@ellyenrikkert.nl.

Foto (vlnr): Eecke, Tjallien, Silke, Tessa, Elly Zuiderveld, Charissa, Jitske. Vooraan: Sven, Mark.