Prachtige mozaïeken sieren Frederiksoord en omgeving

FREDERIKSOORD – 12 SEPTEMBER 2021 Een geweldig mooi corsoweekend! Zo kijkt het bestuur terug op het afgelopen weekend. Druk, gezellig, mooi weer en prachtige mozaïeken en kleurrijke creaties! De Mozaïekfietsroute XXL op zondag was een groot succes. Vrijdag werd op scholen, op erven, in schuren en in de straten druk gebouwd en geprikt aan de mozaïekborden en creaties. Op de rotonde van Frederiksoord en langs de route verschenen steeds meer gepimpte fietsen die de fietsroute markeerden. Een eerste prijs was er voor Corsogroep VVV en voor de mozaïekgroep Autobedrijf Bovenkamp. De Menning was winnaar van het mooiste bord ‘David de Boskabouter’.

Het weekend startte met een goed bezochte ‘Corso Ondernemersborrel’ voor de eigen sponsoren en ondernemers in Westerveld op vrijdagmiddag in De Tuinen. Op zaterdagmiddag volgden woon/zorggroepen en andere oudereninitiatieven de route met eigen vervoer en genoten tussendoor van een kopje thee/koffie met taart in de mooi aangeklede A&O kas in de Tuinen. Van de ruim 60 deelnemers kwamen enorm enthousiaste reacties.

Lovende reacties
Op zondag konden deelnemers op elk willekeurig punt de fietsroute starten en eindigen. De drukte begon al ruim voor 11.00 uur. De hele route was duidelijk bewegwijzerd en bij een aantal mozaïeken konden deelnemers hun corsokennis testen door de vragen van de puzzelroute te beantwoorden. Op het Lesturgeonplein in Vledder trad muziekvereniging VCE Westerveld op. Muziekvereniging De Woudklank uit Noordwolde zorgde voor muzikale gezelligheid bij Ons Dorpshuis in Wilhelminaoord. Hier waren ook diverse spelletjes en activiteiten voor kinderen. Voor de kinderen was er een speciale puzzelfietsroute, zij konden onderweg woorden verzamelen en hier dan een slagzin uit vormen. De reacties op de mozaïeken en mooie creaties waren heel lovend evenals op de vrolijke en fleurige aankleding van de Mozaïekfietsroute XXL. In totaal was er een half corso aan bloemen geprikt.

Prijswinnaars
Woensdag 15 september worden de publieksprijs en de winnaars van puzzel bekend gemaakt via Facebook. Meer informatie op www.corsofrederiksoord.nl. Op de website staan ook de andere prijswinnaars van de mozaïekborden.