Opening van het gloednieuwe leslokaal

NIJENSLEEK – 16 SEPTEMBER 2021 Een bijzondere ochtend voor de kinderen van groep 7/8 van KC de Bron in Nijensleek: samen ontvingen de leerlingen burgemeester Rikus Jager. Een beetje spannend was het wel. Naast de officiële aftrap van ‘Oktober Kindermaand’ was de burgemeester uitgenodigd om het gloednieuwe leslokaal te openen.

De kinderen stonden buiten op de burgemeester te wachten. ‘Het is toch wel heel speciaal wanneer de burgemeester je school heeft uitgekozen om de Oktober Kindermaand in Drenthe af te trappen en óók nog je nieuwe lokaal komt openen,’ vertelt een van de kinderen vrolijk. Na een woord van welkom door directeur Irna Oosterhuis was het tijd om het nieuwe lokaal te openen. Er hing een rood lint dat symbolisch werd vastgehouden door het oudste kind van groep 8 Annelie Groen en het jongste kind van groep 7 Joost Brouwer. Aan de burgemeester de eer om het lint door te knippen.

Oktober Kindermaand
Daarna was het tijd voor de officiële aftrap van ‘Oktober Kindermaand’. Burgemeester Jager en Helma Kwast van Kunst en Cultuur legden samen uit wat het precies inhoudt. ‘Oktober Kindermaand bestaat al 20 jaar in Drenthe. De hele maand oktober kunnen kinderen gratis naar allerlei culturele uitjes, zoals workshops, musea en rondleidingen in de provincie Drenthe.’ Naast een boekje waarin alle activiteiten in Drenthe zijn beschreven, kregen de kinderen een boekje met daarin een bucketlist met de 16 meest gave dingen om te doen in Drenthe.

Strunen
Na het officiële gedeelte was het tijd voor het Ren-Je-Rot-Spel Strunen waarbij allerlei culturele vragen werden gesteld. De burgemeester was de quizmaster, de juf de jury en de kinderen de spelers. ‘Echt super gaaf dat we dit spel mochten spelen met de burgemeester. Af en toe vertelde hij ook nog dingen over de antwoorden. Net als in een echt quiz op tv!’ De kinderen werden in drie groepen verdeeld en beantwoordden 25 meerkeuzevragen door naar het goede vak te lopen. De groep die won, mocht met de burgemeester op de foto.

Ambtsketting
Ook was er volop tijd voor vragen voor de burgemeester en Helma Kwast. Er ontstond een mooi gesprek over onder andere cultuur in Westerveld, het burgemeesterschap, duurzaamheid en klimaat. Daarna mochten de kinderen de ambtsketting even voorzichtig omhangen. ‘Als je de ketting ziet, dan lijkt het heel zwaar, maar het valt reuze mee. Ik denk ongeveer twee kilo,’ aldus een trotse leerling.

Als dank voor hun bezoek aan de Bron ontvingen burgemeester Jager en Helma Kwast een fles bruisend bronwater. Meer info www.debroncbs.nl