Samen mooie herinneringen ophalen

NIJENSLEEK – 24 SEPTEMBER 2021 Ieder jaar viert KC De Bron in Nijensleek de ‘Week van het Kindcentrum’, dit keer met een extra feestelijk tintje want vijf jaar geleden werd PlusKinderopvang verbonden aan Kindcentrum De Bron. PlusKinderopvang werd opgericht door Stichting Trefonderwijs (Zuidwest-Drenthe) en Kindpunt (Meppel). De week startte voor de juffen op smakelijke wijze, uit handen van de directie van PlusKinderopvang en Stichting Trefonderwijs ontvingen zij een enorme, heerlijke taart.

De peuters mochten de hele week in hun favoriete verkleedoutfit op school komen. Daar werd gretig gebruik van gemaakt en natuurlijk wilden ze hun outfit graag showen aan de andere kinderen en de juffen.

Videoclip-dub
Dinsdag was er een gezamenlijke activiteit voor de kinderen: de opname van een videoclip-dub. Elke groep mocht een favoriet nummer kiezen, zelfs de babygroep deed mee. Ronald Buld van Multibuldtie maakte een film van de activiteiten die de kinderen hadden gekozen om te laten zien. Tijdens de opnames bleek duidelijk dat er volop creatieve, muzikale en danskwaliteiten bij de kinderen zit. Van alle clips wordt één “dub” geproduceerd.

Een kijkje in de school
Op woensdag werd een “Walk through the school” georganiseerd voor ouders/verzorgers, grootouders en andere belangstellenden. ‘Een mooie manier om iedereen coronaproef de kans te geven een kijkje te nemen in onze prachtig verbouwde school,’ aldus directeur Irna Oosterhuis. Na de “route” door de school stond er buiten een feestelijk hapje en drankje klaar en kon er nog even gezellig nagepraat worden.
De week werd afgesloten door samen naar de resultaten van de filmopname te bekijken.