Gezelligheid tijdens Vledderfestival

VLEDDER – 31 MEI 2022 Op zondag 19 juni wordt in de Dorpsstraat in Vledder het Vledderfestival gehouden. Bezoekers die over de braderie en vlomarkt willen struinen, zijn van harte welkom tussen 11.00 en 17.00 uur. Vanaf 13.00 uur ’s middags is er ook zang en muziek van pop- en piratenkoren en dweilorkesten Oertetters en Frederikshaven. Voor de kleine bezoekers is er de ambachtelijke handdraaimolen: De Groene Draack, Neerlandsch enige authentieke handaangedreven carrousel.

Ook DJ Roef is die middag van de partij. Als allround dj draait en mixt hij muziek naar wens. Ook zingt hij live hits van bekende zangers en artiesten.

Shanties, forebitter en zeemansliederen
De bekende Meppeler Muiters zingen zeemansliederen, oude ballades en shanty’s. Onder het motto ‘Zingen is plezier’ wordt er merendeels driestemmig gezongen in het Nederlands, maar ook Duitse en Engelse liederen zitten in het repertoire. De stoere mannen zingen onder muzikale begeleiding van accordeon en drums. Ook het oudste en eerst opgerichte piratenkoor in Nederland komt naar het Vledderfestival. De 20 rauwe zeebonken van het Groot Blokzijls Piratenkoor zingen het liefst hun shanties, maar ook zeemans- en vissersliederen en weemoedige forebitters. Driestemmig en onder begeleiding van accordeons, bas, trommen en ander geluidsmateriaal.

Meezingen met dweilorkesten
Waar het gezellig is en veel gezongen wordt, zijn ook de dweilorkesten aanwezig. Tijdens het Vledderfestival zijn er heerlijke, bekende meezingers van dweilorkest Frederikshaven uit Uffelte en dweilorkest Oertetters uit Ureterp.

Vledderfestival vindt plaats op het Lesturgeonplein in Vledder, van 11.00 tot 17.00 uur.