Koken in de modderkeuken

NIJENSLEEK – 29 JUNI 2022 Het was woensdag Nationale Modderdag. Een mooie reden voor de pedagogisch medewerkers van de baby/peutergroep van Kindcentrum de Bron in Nijensleek om er een Modderweek van te maken. De hele week staat in het teken van modderige activiteiten: koken in de modderkeuken, verven met modder, een blotevoetenpad en lekker spelen in een modderzandbak. www.debroncbs.nl

Ook de kleuters van groep 1 en 2 mogen gezellig een dagje meemodderen. De bso heeft activiteiten als moddervoetbal en touwtrekken in de modder. Een ding is zeker, daar worden ze lekker vies van!

Modder op de spiegel
De buitenschoolse opvang krijgt ook hulp van de naastgelegen Kliederschuur die zand brengt. Naast veel modder ontdekken en ervaren de kinderen dat er allemaal verschillende soorten zand zijn: droog schelpenzand, kinetisch zand, zandbakzand, maar ook tuinaarde. ‘De reacties van de kinderen zijn heel verschillend, zo leuk om te zien,’ vertelt pedagogisch medewerker Leonie Pol. ‘Waar het ene kind meteen vol enthousiasme met zijn handen en/of voeten in de modder duikt, vinden andere kinderen het nog best een beetje spannend.’ Dan eerst maar eens voorzichtig bij en met het droge zand spelen. Verven met modder op een spiegel vinden de kinderen ook fantastisch om te doen; tijdens een modderdag mag dat gewoon.

Na afloop gaan de kinderen tevreden -sommige nog met moddersporen- naar huis met een modderdiploma met hun eigen modderhandtekening erop.

Foto: KC de Bron