Bijna 150 aanmeldingen voor reünie

NIJENSLEEK – 12 maart 2023 Nog maar twee maanden en dan viert Kindcentrum De Bron in Nijensleek het 100-jarige bestaan. Een speciale commissie met oud-leerlingen, ouders en leerkrachten van de school legt zich toe op de organisatie van diverse activiteiten. Naast een kinderfeestweek is er een jubileumboek in de maak. Op zaterdag 13 mei is de reünie voor oud-leerlingen, oud-leerkrachten en alle andere oud-betrokkenen. Er zijn al bijna 150 aanmeldingen. Aanmelden voor de reünie kan via de button op https://www.debroncbs.nl.

De school in Nijensleek heeft in de loop der jaren andere benamingen gekregen. De school uit Nijensleek stamt uit 1923. Tot 1987 droeg de christelijke lagere school de naam ‘School met den Bijbel’. Als de school zich uitbreidt en een interne verbouwing ondergaat, krijgt de school een andere naam: CBS De Bron. In 2016 gaat de school samenwerken met PlusKinderopvang en de naam verandert dan in de huidige ‘KC De Bron’.

Bijzondere gebeurtenissen in jubileumboek
De benaming van de school is een van de onderwerpen die je terug kunt lezen in het prachtige jubileumboek. Andere boeiende onderwerpen -die bij menigeen nostalgische herinneringen zullen oproepen- zijn de rommelmarkt, trouwerijen, het luchtgevecht of de schoolkampen. Maar ook de persoonlijke herinneringen en bijzondere foto’s maken het een waardevol jubileumboek voor iedereen met een persoonlijke band met de school. Het jubileumboek is te bestellen via onze website.

Herinneringen ophalen tijden de reünie
Hoe leuk is dat? Onder het genot van een kop koffie, een drankje, een hapje en muziek je oud-klasgenoten en oud-leerkrachten weer ontmoeten. Ontdekken hoe het met iedereen gaat en hoe het iedereen is verlopen in de afgelopen jaren. En vooral: samen herinneringen ophalen over de schooltijd, de juffen en meesters, de schoolreisjes. Het schoolgebouw heeft veel veranderingen en verbouwingen gehad. Herken je de school nog uit je eigen tijd? Je ontdekt het gauw genoeg tijdens een rondleiding in het schoolgebouw van nu. Of bezoek de tentoonstelling en ga 100 jaar terug in de tijd; de verschillen tussen nu en toe..

Meld je aan voor de reünie
Dus een oproep aan iedereen: heb je op de Bron in Nijensleek gezeten en denk je ‘Wauw wat leuk en gezellig’. Meld je dan aan. En geef het door aan andere mensen die hier ook op school zaten. Opgeven voor de reünie kan via www.debroncbs.nl/aanmelden.

Foto’s en anekdotes
De commissie is ook nog op zoek naar foto’s, verhalen en leuke anekdotes. Ook die kun je allemaal doorgeven aan de school via de mail cbsdebron100jaar@outlook.com.