I'm still standing

WILHELMINAOORD – 23 JANUARI 2024 In juli 2022 gaat Edith naar het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker van het RIVM. Uit dat onderzoek blijkt dat ze borstkanker heeft. Ze wordt gebeld door de huisarts met de mededeling dat er iets onrechtmatigs in de borst te zien is. Dat moet verder onderzocht worden. Dat is wel even slikken en alles komt in een stroomversnelling. Haar ervaringen schrijft ze op en verwerkt ze in een boek. Het boek heeft Edith inmiddels uitgebracht onder de titel: I’m Still Standing. Met dit boek wil ze vrouwen die hetzelfde meemaken (of hebben meegemaakt) laten zien wat alle behandelingen met je kunnen doen en wat je kan ondergaan.

Borstkanker, hoe ga je daarmee om als het geconstateerd wordt. Hoe zal je behandelplan eruit gaan zien? Bij mij wordt borstkanker geconstateerd. Vervolgens ga ik het hele traject in van chemokuren, operatie, bestralen en het slikken van chemotabletten. Dat is waar dit boek over gaat: hoe ik door alle behandelingen heen ben gegaan. Een positief verhaal, waarvan ik het fijn zou vinden dat jij er kracht uit kan halen als je daar behoefte aan hebt. Dit verhaal staat op de achterzijde van het door Edith geschreven boek ‘I’m Still Standing’.

Dagelijkse leven
Als Edith begint met de chemotherapie raadt de verpleegkundige haar aan om op te schrijven wat ze voelt en waar ze last van heeft. Op dat moment ontstaat ook het idee om er uiteindelijk een boek over te schrijven. Edith houdt alles bij waar ze last van heeft of tegenaan loopt. Het boek beschrijft het gehele traject en waar ze tegenaan loopt. En welke invloed dit heeft op haar dagelijkse leven.

Een positief verhaal
Edith vertelt in haar boek een open en eerlijk verhaal. Over wat er allemaal gebeurt in en met het lichaam en wat het geestelijk met haar doet. Zelf is Edith niet heel ziek geweest van al deze behandelingen, maar uiteraard worden er verschillende bijwerkingen geconstateerd. Ook dat beschrijft ze in haar boek. Voor Edith geldt dat zij weet dat ze beter gaat worden. Ze weet ook dat dat zeker niet vanzelfsprekend is…

Interesse in het boek?
Een gedeelte van de opbrengst gaat naar Pink Ribbon. Het boek is te koop bij Primera Steenwijks Boekhuys in Steenwijk en Primera de Jong in Noordwolde. Wil je het boek graag ontvangen, neem dan contact op via e-mail edithmulder3@gmail.com of via Facebook: Edith Mulder.

Laat een reactie achter